Skip to main content

Vessel Manager:

Om ons team aan de wal te komen versterken zijn wij op zoek naar een Vessel Manager.

Wat je gaat doen:

Als Vessel Manager bij SeaMar ben je verantwoordelijk voor effectief beheer en operatie van de schepen in onze eigen vloot en schepen van derden. Jij speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid, betrouwbaarheid en kost efficiëntie van de schepen. Deze taken coördineer je in naleving van relevante maritieme voorschriften, veiligheids- en milieunormen en onze eigen standaards. Deze positie vereist gedegen ervaring met een project matige werkmethodiek en technisch inzicht gecombineerd met leiderschap en managementvaardigheden.

De nadruk ligt op het coördineren en toezicht houden op de dagelijkse scheepsoperaties in samenwerking met de klant, de bemanning en het management aan wal. Denk hierbij aan het bewaken van de scheepsprestaties, de onderhoudsbehoefte alsmede het controleren en onderhouden van scheepscertificaten. Daarnaast voer je technische bezoeken aan boord uit en coördineer je havenbezoeken tezamen met de operationele-, inkoop- en bemanningsafdeling en maak je deel uit van het noodhulpteam aan wal.

Niet alleen door het uitvoeren van de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden in lijn met het geïmplementeerde onderhoudsprogramma, maar ook door het maken van de juiste investeringen minimaliseer je stilstand, verleng jij de levensduur van de schepen en creëer je mogelijkheid voor bredere inzetbaarheid. Jij beheert daarnaast de droogdokwerkzaamheden, inspecties, reparaties, audits en communiceert met de vlagstaat en het klasse bureau om er voor te zorgen dat de schepen voldoen aan de eisen. Om kosten efficiëntie te waarborgen, ontwikkel en beheer je budgetten voor de scheepsoperaties, reparaties en droogdok werkzaamheden en identificeer je mogelijkheden voor kostenbesparing .

De kwaliteit, veiligheid, gezondheid en het milieu is voor SeaMar van het grootste belang en wij erkennen onze verantwoordelijkheid daarin. Om de gestelde normen te waarborgen en continu te verbeteren voer je regelmatig evaluaties uit op de QHSE procedures en help je bij het identificeren en beperken van potentiële gevaren voor onze werknemers en andere stakeholders.

Wat wij bieden:

 • Werken bij een dynamisch, gezond en internationaal opererend familiebedrijf dat nog steeds groeit. SeaMar biedt een volledig dienstenpakket voor de offshore energie en scheepvaartindustrie.
 • Een inspirerende omgeving met een kenmerkende no-nonsense open bedrijfscultuur waar je samenwerkt met gespecialiseerde en enthousiaste collega’s.
 • Een fulltime baan met een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring met passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.
 • Naast werken op kantoor en op locatie, de mogelijkheid om het werk in overleg gedeeltelijk vanuit huis uit te voeren.

Wat wij zoeken in jou:

 • Je beschikt over minimaal mbo/hbo werk- en denkniveau met afgeronde opleiding in de maritieme techniek, scheepvaart of ander gerelateerd vakgebied.
 • Uitstekende ervaring met projectmatig werken bij voorkeur minimaal 3 jaar binnen de industrie. Werkervaring als vessel manager zou perfect zijn.
 • Leiderschapskwaliteiten, probleemoplossend vermogen en het zelfstandig kunnen uitvoeren van projecten.
 • Een goed georganiseerde en oplossingsgerichte teamspeler, die besluitvaardig is en beschikt over commercieel inzicht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden naar interne en externe partijen.
 • Je bent veerkrachtig, proactief, hebt geen negen tot vijf mentaliteit en bent bereid om internationaal te reizen voor het werk.
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Oog voor kwaliteit, veiligheid en risicobeheer.

Locatie:

Basis in Den Helder.

Sollicitatie:

Als je geïnteresseerd bent in de functie van Vessel Manager, stuur dan je Curriculum Vitae en motivatiebrief t.a.v. Esther Groet naar: crewing@seamar.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.