Skip to main content

Vacature Purchaser / Marine Operations Assistant

Ter uitbreiding van ons kantoor in Den Helder zijn wij opzoek naar een Purchaser / Marine Operations Assistant.

Wat houdt de functie in het kort in?

In deze functie houdt jij je bezig met de aanschaf van goederen of diensten van een organisatie. Naast de inkoop, regel je ook het transport en het voorraadbeheer. Daarnaast maak je een planning van de materiaalbehoefte en check je de inventaris en kwaliteit van de producten of diensten.

Wat verwachten wij van jou?

Je komt te werken binnen het team Agentschap en Logistiek. Als lid van dit team voer je naast de taken voor het scheepsagentschap tevens werkzaamheden uit voor de afdeling Vessel Management. Verder ben je ook verantwoordelijk voor het inkoop proces van onze eigen schepen. In jouw rol ken je je eigen bedrijf als geen ander, je bent een teamspeler en staat communicatief sterk. Je bent in staat om op een duidelijke wijze met je collega’s en andere afdelingen binnen je bedrijf te communiceren. Met de leveranciers van producten onderhoud je goed contact en je maakt duidelijke afspraken.

Omdat je vele zaken tegelijk moet kunnen regelen en coördineren, ben jij nauwkeurig in je administratie. Je taken wisselen elkaar voortdurend af, dus snel kunnen schakelen tussen al je activiteiten is een belangrijke vaardigheid.

Commercieel inzicht en onderzoekend vermogen is jou niet onbekend, want in deze rol ben jij verantwoordelijk voor het vinden van leveranciers en het onderhandelen over prijzen. Om het inkoop proces te optimaliseren heb je veel inzicht in de markt waarin je werkt. Je houdt altijd je ogen open voor interessante aanbiedingen die op je pad kunnen komen. Je gaat zelf actief op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen door bijvoorbeeld beurzen in zowel binnen- of buitenland te bezoeken.

Bij SeaMar staan kwaliteit en het ontzorgen van de klant voorop. In deze functie ligt dan ook de nadruk op een persoonlijke en dienstverlenende benadering. Jij begrijpt en vervult de behoefte van de klant als geen ander.

Wat ga je doen?

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a.:

 • Bestellingen plaatsen, opvolgen en ontvangen van materialen.
 • Identificeren van geschikte leveranciers en onderhouden van sterke werkrelaties.
 • Onderhandelen over inkoop prijzen, leveringsvoorwaarden en contracten.
 • Het analyseren van mogelijkheden en aanbevelingen doen naar de klant.
 • Efficiënt timemanagement om deadlines te halen.
 • Waar nodig, ondersteunen van de afdeling logistiek met magazijn opslag, vervoer en aanlevering.
 • Assisteren Vessel & Marine Operations Manager bij het maken van aanbestedingen en het beheer van budgetten voor eigen schepen.

Verder zorg jij voor progressie in de inkoopprocessen, zodat de duurzaamheid van de toeleveringsketen wordt verbetert. Dat doe je onder andere door leveranciersprestaties te evalueren en daarmee mogelijkheden voor optimalisering te identificeren.

Wat zoeken wij verder nog in jou?

Het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent en je met volle kracht wilt inzetten voor een krachtig familiebedrijf.

 • Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau.
 • Hebt goede kennis van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring als inkoper en/of raakvlakken met soortgelijke taken is een pré.
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.
 • Uiteraard ben je proactief en neem jij je verantwoordelijkheden.

Wie zijn wij?

Met trots kunnen wij zeggen dat je gaat werken bij een gezond en gerenommeerd familiebedrijf met een kenmerkende no-nonsense open bedrijfscultuur. SeaMar biedt een volledig dienstenpakket voor de scheepvaart en offshore energie industrie. Naast het agentschap & logistiek hebben wij eigen schepen en managen wij schepen voor klanten. Het is een veelzijdig internationaal bedrijf dat zich blijft vernieuwen en uitbreiden, waardoor er volop kansen zijn liggen om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende fulltime baan aan waar een marktconform salaris tegenover staat en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder is er de mogelijkheid voor het volgen van -bij de functie passende- studies en cursussen.

Waar en wanneer?

Wegens de aard van de functie, dienen de werkzaamheden vanuit ons kantoor in Den Helder uitgevoerd te worden. De beoogde start datum in overleg, maar bij voorkeur zsm.

Meer informatie nodig en/of direct solliciteren?

Heb je nog vragen na het lezen van deze vacature neem contact op met Esther Groet via 0223 683050. Ben je enthousiast na het lezen van de vacature en wil je gelijk solliciteren, stuur dan je CV en motivatie brief naar: crewing@seamar.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.